DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
Zračna luka Pula očekuje 40 posto više putnika nego lani
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.06.2017. - 08:46:22
PULA - Na nebu iznad Pule i Istre trenutno je poprilična gužva, a subotom prijepodne i navečer na Zračnu luku Pula avion slijeće gotovo svakih pola sata, prevozeći brojne turiste iz cijele Europe i svijeta u Istru, bilo kao odredišnu bilo kao tranzitnu destinaciju.

Zračna luka povezana je trenutno, doznaje Glas Istre od direktora Radmila Svemira, sa čak 38 destinacija u Europi. Na Zračnu luku Pula dolazi većina zrakoplovnih kompanija i to kako niskobudžetnih tako i veliki prijevoznici kao na primjer British Airways, Lufthansa, SAS, Ryanair, EasyJet, Transavia, Air SERBIA, Croatia AIRLINES, Eldelwise, i mnogi drugi. Njih ukupno 27.

U razgovoru o prometu zračne luke direktor ističe kako su već u travnju imali 22 posto više putnika, a u svibnju 36 posto više nego li prošle godine.

- U lipnju očekujemo oko 90.000 putnika ili oko 40 posto više nego prošle godine. Do kraja godine očekujemo oko 600.000 putnika ili 40 posto više nego lani, veli Svemir.

Navodi kako sve više putnika na Zračnu luku Pula dolazi u predsezoni tako su ove godine uspjeli dogovoriti i zimsko letenje. Ove zime Pula će tako biti povezana sa Dusseldorfom dva puta tjedno i to četvrtkom i subotom. Prometovati će Njemačka zrakoplovna kompanija Eurowings, a ova je linija, kako pojašnjava, dogovorena velikim naporima Zračne luke, Turističke zajednice Istarske Županije i hotelske industrije te će kao takva pridonijeti još boljim brojkama od očekivanih jer će, nakon deseta godina pauze, Pula ponovo biti ponovo bliže Europi i u zimskom periodu. Letovi su, navodi, već u prodaji i cijena ide od 39,99 eura za jedan pravac.