DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Najveći pad indeksa od studenog
Autor/izvor: Davor Špoljar, analitičar tržišta kapitala Erste banke
Datum objave: 27.01.2020. - 17:30:48
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je nastavilo s negativnim sentimentom s kraja prošlog tjedna, te su dionički indeksi početak novog tjedna započeli u crvenom. 

CROBEX je pao 0,7 posto, što je njegov najveći dnevni pad od studenog prošle godine, dok je uži indeks CROBEX10 prošao tek neznatno bolje sa 0,6 posto rasta.

Likvidnost se nešto popravila u odnosu na skromnu likvidnost iz prošlog tjedna, te je protrgovamo oko 7,6 milijuna kuna, u odnosu na prosjek prošlog tjedna koji je iznosio svega 5,5 milijuna kuna. Svega je dva milijunaša bilo u jučerašnjem trgovanju, koji su ukupno činili preko polovine dnevnog prometa.

Prvo ime je bila dionica Hrvatskog Telekoma koja je oslabila 0,5 posto, pri 2,9 milijuna kuna, dok je dionica Valamar Riviere stagnirala pri prometu od 1,1 milijun kuna prometa. Jučer su dobitnici bile rijetke pojave, te u top petnaest najlikvidnijih izdanja nije bilo dobitnika.

Titula dobitnika među svega pet jučerašnjih dobitnika ide dionici Jadroagenta koja je skočila 4,1 posto. Među brojnijim gubitnicima izdvaja se dionica FTB turizma sa 5,1 posto minusa, a u stopu slijedi dionica Luke Ploče koja je pala 4,6 posto.