DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TVRDNJE
 
Vesić: Deterdžent sipan u šest fontana u Beogradu
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 02.09.2017. - 20:50:32
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je noćas, u "verovatno organizovanoj akciji", sipan deterdžent u šest fontana u Beogradu.

Kako je naveo, deterdžent je sipan u fontane na Trgu Nikole Pašića, na Tašmajdanu, ispred Tehničkog fakulteta, kod Vukovog spomenika, ispred Kulturnog centra Beograda i u fontanu Breza.

"Služba za održavanje fontana JKP Beogradski vodovod i kanalizacija utvrdila je jutros da je u verovatno organizovanoj akciji noćas sipan deterdžent u šest beogradskih fontana. Deterdžent u vodi koja se nalazi u bazenu izaziva štetu na mehanizmu fontane i zahteva da se isprazne i očiste", saopštio je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da su nekoliko puta anarhističke grupe najavljivale slične akcije, o čemu je gradska vlast imala saznanja, a u junu su čak organizovane demonstracije oko fontane na Slaviji, kada su organizatori imali slične namere, što je osujećeno prisebnosti obezbeđenja.

"Ljudi koji su ovo uradili sramota su za Beograd. Verovatno misle da na ovaj način mogu da ostvare svoje bolesne političke ambicije ili da skrenu pažnju na sebe", poručio je Vesić.