DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠMINKANJE
 
Uređenje Skadarlije košta 10 miliona dinara
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 12.05.2017. - 21:17:08
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je početak radova na uređenju Skadarske ulice, za šta će biti izdvojeno 10 miliona dinara.

"Prvi deo radova na obnovi Skadarlije, a to su radovi na uređenju česme i platoa u Skadarskoj ulici počeće u sredu 17. maja, a rok za završetak tih radova je 60 dana" precizirao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da će drugi deo radova,sanacija kaldrme, kolovoza i trotoara, kako se bi se izašlo u susret građanima i ugostiteljima i da se ne bi ugrozila predstojeća turistička sezona, započeti u septembru.

On je naveo da je to dogovoreno na sastanku održanom u martu u Kući Đure Jakšića, kome su prisustvovali predstavnici Grada Beograda, Gradske uprave i Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije.

"Ti radovi će trajati do kraja kalendarske godine", rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje

On je podsetio da je JKP „Beograd-put" 2016. godine potpisao ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija za uređenje Skadarske ulice, a vrednost ugovora je 10.000.000 dinara.

"Radovi na uređenju Skadarske ulice podrazumevaju sanaciju kolovoza i trotoara, koje će izvoditi JKP Beograd-put, i rekonstrukciju Skadarlijske česme i pripadajućeg platoa, koje će izvoditi JKP Zelenilo - Beograd. Zelenilo će izvršiti i ozelenjavanje i obnovu uličnog mobilijara", precizirao je Vesić.

Gradski menadžer je naglasio da će se svi radovi izvoditi prema projektu na koji je saglasnost dao Zavod za zaštitu spomenika kulture grada, koji će vršiti i konzervatorski nadzor, a ukoliko se u toku rekonstrukcije pojavi potreba za izvođenjem dodatnih radova, finansiraće ih Sekretarijat za saobraćaj, Direkcija za puteve.