SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Uniline od HT-a kupio turističku agenciju E-tours
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 27.11.2019. - 16:07:00
PULA - Turistička kompanija Uniline u srijedu je s Hrvatskim Telekomom (HT) zaključila ugovor o kupnji turističke agencije E-tours, a završetak te transakcije očekuje se krajem ove godine.

O tome je na susretu s novinarima izvijestio predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba, a o prodaji E-toursa, turističke agencije iz sastava HT grupe, je putem Zagrebačke burze izvijestio i HT. Pritom ni iz Unilinea niti iz HT-a ne iznose vrijednost transakcije.

Žgomba je na susretu s novinarima naglasio kako će tom akvizicijom Uniline pojačati svoj outgoing segment (odlasci turista izvan Hrvatske), prodaju aviokarata, poslovna putovanja i mice (kongresni) segment.
Po podacima koje je iznio, E-tours je u 2018. godini imao oko 110 milijuna kuna prometa, a zapošljava 20-ak djelatnika, koji, kao i sam E-tours, nastavljaju raditi kao i do sada, samo pod novim vlasnikom.

"E-tours će zadržati i svoj naziv i upravu i očekujemo da će to Unilineu donijeti brojne sinergijske učinke, tim više što je E-tours dobra i stabilna kompanija", otkrio je Žgomba.

Kaže i da su oko godinu dana detaljno dogovarali tu akviziciju, koje su zapravo rijetke na hrvatskom agencijskom tržištu.
Očekuje i da će Uniline ovu godinu završiti pozitivno a u planu je i širenje na sjevernu Ameriku i u Indiju, uz već postojeće urede i predstavništva u BiH, Sloveniji, Srbiji, Kini, Južnoj Koreji, Indoneziji, Japanu, Tajlandu i južnoj Americi.
Ukupno devet povezanih tvrtki i podružnica Unilinea u Hrvatskoj i po svijetu zapošljava oko 180 djelatnika.
Uniline najviše ulažu u digitalizaciju, informatizaciju poslovanja te kvalitetu, što je, poručuje Žgomba, i temelj za budući razvoj hrvatskog turizma.

Iz HT-a u objavi putem Burze ističu da HT nastavlja sa strategijom restrukturiranja ne-temeljnih dijelova svojeg poslovanja te da je u skladu s tim danas potpisan ugovor s Unilineom "o prijenosu i prodaji udjela koje HT holding, društvo u stopostotnom vlasništvu HT-a, drži u društvu E-tours, jednoj od vodećih nacionalnih turističkih agencija za inozemna i korporativna putovanja".

"Ta transakcija HT-u omogućuje smanjenje složenosti poslovnog upravljanja nad ne-temeljnim dijelom poslovanja. S druge strane, transakcija će E-toursu omogućiti ostvarenje punog potencijala unutar Uniline grupe, uz bitno povećanje poslovne efikasnosti", ističu iz HT-a.

E-tours je dio HT grupe postao 2006. godine, a glavninu svojih prihoda ostvaruje prodajom avionskih karata odnosno organizacijom korporativnih putovanja, napominju iz HT-a.