SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRITISCI
 
Trifunović: Posetila nas je kriminalistička policija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.10.2018. - 19:58:05
BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora fondacije “Podrži život“ Sergej Trifunović rekao je da je fondaciju posetila kriminalistička policija, iako su očekivali finansijsku.

Trifunović je na Tviteru objavio tvit u kojem stoji da je fondaciji u posetu došla finansijska policija, odsek za organizovani kriminal.

Prethodno je Trifunović naglasio da fond nikada nije bio ni pod kakvom istragom i dodao da već "četiri i po godine zove državne organe da dođu i provere rad fondacije", ali da niko nikada nije došao. 

"Osim što je finansijska policija sada ispitivala investicioni fond o nama o nama. Juče je inspekcija pitala u Ilirici da li je neko dete umrlo zato što smo ga mi odbili? Zamislite to...To je eto nadležnost finansijske policije", kazao je Trifunović pre dva dana

O tome što je fondacija uplaćivala novac u investicioni fond, Trifunović kaže da je to "potpuno legalna stvar". 

"To je vrlo legalna stvar, sve je po zakonima o fondacijama. Dozvoljeno je da fondacija može da se time bavi...Uzeli smo najmanji rizik. Mi smo dali 15,5 miliona, napravili smo skoro 500.000 dinara i ostalo je još 5,5 miliona dinara, koji se još nalaze u fondu i koje možemo da povučemo odmah, za 24 sata...a kamate stižu na taj iznos", rekao je Trifunović. 

Povodom njegove izjave oglasili su se i lekari koji su rekli da nijedan pacijent sa potpunom dokumentacijom koji se obratio Budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu nije odbijen.