SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKAZI
 
Time ukida 300 radnih mjesta
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.06.2017. - 10:39:27
NEW YORK -Američki medijski div Time ukida 300 radnih mjesta, što čini 4 posto njegove ukupne radne snage i to putem otkaza i dokupa staža, stoji u internom memorandumu kojeg je Reuters dobio na uvid.

Rezovi su napravljeni s obzirom da ta kompanija sa sjedištem u New Yorku, koja izdaje brojne časopise uključujući Time, Sports Illustrated i Fortune, nastoji smanjiti troškove te ulagati u rastuća poslovna područja, stoji u memorandumu izvršnog direktora Timea Richa Battiste zaposlenicima.

Time, kao i njegovi konkurenti u izdavačkoj industriji, vode borbu s obzirom da se tiraža tiskovina smanjuje, a oglašivači prelaze na digitalne platforme.

Time je ranije ove godine promijenio izvršnog direktora i izvršio procjenu prodaje, nakon što je aktivistički hedge fond Jana Partners LLC u svibnju objavio da je prodao svoj udjel u kompaniji.

Korporacija Meredith u travnju je sastavila preliminarnu ponudu za kupnju Timea, no on nije sadržavala očekivanu cijenu te transakcija u konačnici nije realizirana.