SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
Telenor u 2018. planira širenje 4G mreže i digitalnih usluga
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 02.01.2018. - 10:29:02
BEOGRAD - Direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus (Øfsthus) najavila je da je plan da u 2018. godini ta kompanija nastavi da radi na unapredjenju 4G mreže, mobilnog interneta i razvoju digitalnih tehnologija kako bi korisnicima omogućili što lakši pristup uslugama.

"Imamo najveću internet mobilnu mrežu koja pokriva 93,6 odsto populacije i više od 67 odsto teritorije 4G-om. Bližimo se tome da imamo 4G svuda gde imamo i 2G", rekla je ona u intervjuu agenciji Beta.

Istakla je da je 60 do 70 odsto Telenor korisnika svakodnevno na internetu.

"Podstičemo i ostale da se pridruže, jer će im povezanost u značajnoj meri unaprediti kvalitet života", navela je Ofsthus.

Ona je rekla da se Telenor u 2017. godini bavio razvojem mreže i usluga, kao i načinom kako komunicira sa korisnicima.

Dodala je da ta kompanija prati njihove potrebe, nudeći napredna rešenja, kao, na primer, Telenor Home sa 4G mrežom, koji omogućava internet za sve pametne uredjaje u kući.

"Trudimo se da ponudimo najbolju moguću uslugu kada je mobilna telefonija u pitanju. Korisnici žele sve više zabave, igrica, televizije. Zato smo ponudili uslugu HBO Go i imamo više korisnika nego konkurencija zajedno", rekla je Ofsthus.

Ona je istakla da 860.000 korisnika bira digitalne kanale kada komunicira sa Telenorom, najviše preko aplikacije MojTelenor, što je više nego u Norveškoj gde imaju isti broj korisnika.

"Znamo da su korisnicima digitalna rešenja način da se suoče sa nekim problemom. Umesto čekanja u redovima, sada to mogu da učine iz fotelje ili iz autobusa. Menjamo i naš način rada, trudimo se da budemo agilni, da brže reagujemo kako bi brže isporučili uslugu", navela je ona.

Prema njenim rečima, ono čime će se Telenor voditi u 2018. godini je činjenica da korisnici iznad svega žele udobnost, da im usluge besprekorno rade i da svakog trenutka znaju da problem mogu da reše lako gde god da se nalaze i u bilo kom trenutku.

Napomenula je i da je 2017. bila intenzivna godina po pitanju investicija i da je više od 30 miliona evra uloženo u razvoj mreže, ali i da su bili aktivniji nego što su inicijalno planirali.

"Korišćenje mobilnog interneta udvostručuje se iz godine u godinu, sa tendencijom da za pet godina imamo pet puta veći protok podataka kroz našu mrežu. Ali moramo da vodimo računa i o tome da korisnici neće želeti da plate pet puta više za tu uslugu. Zato moramo imati pametna rešenja i da stalno radimo na unapredjenju usluge i nivou aktivnosti koji je nekad veći nego nivo investicija", rekla je ona.

Govoreći o poslovnom okruženju u Srbiji, ona je ocenila da se menja i razvija i da se vidi napredak u uskladjivanju propisa sa EU.

Kako je dodala, Telenor ima dobar dijalog sa državnim institucijama u Srbiji, sami ili kroz brojne asocijacije.

"Iako se nekad čini da se stvari sporo menjaju, ipak se menjaju sa ciljem da Srbija postane atraktivna investiciona destinacija", ocenila je Ofsthus.

Ofsthus je navela da ipak postoje i neki izazovi sa kojima se Telenor suočava, kao što je monopol na telekomunikacionu infrastrukturu i dodala je da očekuju da se to promeni.

Naglasila je da Srbija mora da nastavi reforme koje su započete i da ih ubrza, a digitalizacija bi mogla da bude način da Vlada Srbije omogući ubrzanje tih reformi.

"Digitalizacija je kao jedan veliki voz koji ide ka Srbiji i industriji telekomunikacija. Moramo biti spremni da budemo u tom vozu. I ne samo to, u Telenoru želimo da budemo na čelu, da budemo lokomotiva tog voza. Ne želimo da budemo na stanici i gledamo kako voz prolazi", rekla je ona.

Zboga toga, kako je dodala, potrebno je da radimo na razvoju digitalizacije i u samoj kompaniji i odnosu prema korisnicima, a to će se reflektovati i na celo društvo.

Ocenila je da je Srbija vrlo svesna digitalizacije, što je dobra početna pozicija.

"Vlada i javnost su svesni digitalizacije, ali je sada potrebno da predjemo sa reči na dela i da probamo da digitalizaciju koristimo, na primer, kao alatku da bi gradjani lakše komunicirali sa javnim sektorom", precizirala je Ingeborg Ofsthus.