SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TREND
 
Streaming ugrožava televiziju
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 12.06.2017. - 09:01:21
LONDON - Streaming usluge bilježe posljednjih godina velik rast popularnosti i broja korisnika, a gledanje video sadržaja (filmova, serija, i slično) na zahtjev opasno prijeti da po broju gledatelja i sati gledanja prestigne klasičnu, linearnu, televiziju. 

Potvrđuje to i najnovije internetsko istraživanje kompanije GlobalWebIndex provedeno na gotovo 73 tisuće ispitanika.

Podaci dobiveni anketiranjem na internetu pokazuju da 73% ljudi i dalje barem jednom tjedno gleda linearnu televiziju i prati njezin program onda kada ga TV kuće emitiraju. Čak 40% ispitanika pretplaćeno je i barem jednom tjedno gleda video sadržaje na nekoj od streaming usluga poput Netflixa.

Između ova dva podatka smjestio se i broj onih koji gledaju program s klasične televizije, ali ne dok ga se emitira, već "nadoknađuju" propušteno i televizijski program barem jednom tjedno gledaju putem interneta na zahtjev – takvih je prema ovom istraživanju u svijetu 49%.

Mlađi korisnici (u dobi 16-24 godine), koji su predvodnici u konzumiranju sadržaja s raznih digitalnih platformi, pritom manje redovno gledaju linearnu televiziju – to tjedno čini njih tek 59%.