SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠTRAJK
 
Štrajkači: Ministarstvu ćemo dati svoju verziju Protokola za pregovore s FCA
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 15.07.2017. - 08:16:22
KRAGUJEVAC - Štrajkački odbor u preduzeću Fiat Chrysler automobili (FCA) Srbija saopštio je da danas nije dobio poziv za pregovore ili razgovore od FCA, niti od bilo koje državne institucije već samo predlog Protokola o okončanju štrajka.

U saopštenju se navodi da se u predlogu Protokola za prekid štrajka ne nudi ništa osim napora Ministarstva privrede da pregovori postignu uspeh.

"Nudi nam se, da se dva puta sapletemo o isti kamen", navod Štrajkački odbor.

Štrajkački odbor je izrazio spremnost da svakog trenutka, bez obzira na doba dana ili noći počne pregovore s relevantnim sagovornicima.

"Štrajkački odbor će Ministarstvu privrede u roku od nekoliko sati dostaviti izmenjeni predlog Protokola u kome će od Vlade Srbije tražiti da preuzme svoj deo odgovornosti, kao vlasnik 33 odsto kapitala u preduzeću FCA", navodi se u saopštenju.

Štrajkački odbor pozvao je Vladu da "privede zakonima" preduzeće FCA i onemogući da Fijatove procedure budu iznad zakona u Srbiji.

"Tržimo da Vlada, preko predstavnika kapitala Republike Srbije u upravljačkim strukturama preduzeća, inicira pronalaženje rešenja, a državni organi primene Zakon o štrajku i silom zakona i države, nalože preduzeću FCA da započne pregovore", saopštio je Štrajkački odbor.