DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CIJENE
 
Slovenski operateri poskupljuju mobilne i fiksne usluge
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.01.2018. - 08:40:10
LJUBLJANA - Najveći telekomunikacijski operateri u Sloveniji, Telekom i A1, s novom godinom, poskupjeli su neke mobilne i fiksne usluge. 

Također, 1. veljače to će učiniti i Telemach. Razlog tome je povećanje cijena sadržaja ponuđača nekih od najgledanijih televizijskih programa.

Telekom 1. siječnja povećava mjesečnu pretplatu za mobilne pakete za euro i 4 centi, a pretplatu za mobilne internetske usluge za 2 eura. Poskupljuju i fiksni paketi usluga koji kombiniraju ponudu interneta, televizije i telefonije, a cijena će biti veće od 2 do 5 eura.

Isto je i na A1, gdje je cijena Kombo paketa porasla za 2 do 4 eura, a ostali paketi s uključenim TV programima bit će skuplji za 3 eura, a bez televizijskih paketa za jedan euro. Trenutačno nema izmjena pretplata mobilnih paketa.

Poskupljenje je najavio i Telemach od 1. veljače. Većina mobilnih i fiksnih paketa bit će skuplja za 1 euro, dok će u T-2 odluke o mogućem porastu cijena donijeti nakon revizije. 

Svi operateri kao razlog rasta cijena ističu promijenjene tržišne uvjete na tržištu prava televizijskih programa odnosno viših programskih troškova nekih televizijskih programa - posebno se radi o POP TV-u, Kanalu A, Briu, Kinu, Otu, Planet TV-u i Sport Klubu.