SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UZLET
 
Skok kvartalne dobiti Infosysa zahvaljujući sporazumu s američkim poreznim vlastima
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.01.2018. - 15:50:33
NEW DELHI - Indijski div u segmentu informatičkih usluga Infosys Ltd izvijestio je u petak o skoku dobiti u trećem fiskalnom tromjesečju zahvaljujući aranžmanu s američkim poreznim vlastima.

Indijska je tvrtka od prošle godine prisutna i u Hrvatskoj nakon što su u Karlovcu otvorili ured za inženjerske usluge u sklopu širenja poslovanja u istočnoj Europi.

Danas su izvijestili da su u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca ostvarili 38,3 posto veću dobit nego u istom razdoblju prethodne godine, od 51,29 milijardi rupija (806 milijuna dolara).

Ukupni su im prihodi porasli tri posto, na 177,9 milijardi rupija. Prihodi od financijskih usluga gotovo su stagnirali i iznosili su 46,43 milijarde rupija.

Kompanija je ovog tjedna potpisala sporazum s američkim poreznim vlastima na temelju kojeg će ubuduće plaćati porez po stopi nižoj za jedan postotni bod nego dosada.

Zaključenje sporazuma pozitivno je utjecalo na konsolidiranu temeljnu dobit po dionici u trećem fiskalnom tromjesečju, u iznosu od oko 6,29 rupija. Temeljna je dobit po dionici iznosila 22,55 rupija, pokazuje posovno izvješće Infosysa.

Potvrdili su očekivanja prema kojima bi im godišnji prihodi trebali porasti između 5,5 i 6,5 posto.