SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODBIJENICA
 
Sindikat Preporod odbio ponudu Vlade
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.12.2019. - 12:10:10
ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" održao je konferenciju za medije na temu "Slažu li se prosvjetari s ponudom Vlade RH?". Predstavili su rezultate izjašnjavanja među zaposlenicima osnovnih i srednjih škola.

Govore predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić, voditelj Područnog ureda Sindikata Preporod u Splitu Sebastijan Troskot te Međužupanijski povjerenik južne Hrvatske Antun Vidak.

"Sindikati su se pokazali nevjerodostojni. Dva sindikata su se odlučila da odluku donesu tijela, da ne ide u javnost. Kad smo prvi put dobili nešto na papiru od premijera, druga točka je bila da odluka bude na tijelima bez izjašnjavanja", rekao je Stipić.

"Ja to smatram štetnim za budućnost sindikalnog djelovanja", kazao je Stipić.

"10.667 zaposlenika se izjasnilo na referendumu o ponudi. 104 listića bila su nevažeća. Za prihvaćanje ponude bilo je 4.037 zaposlenika, 38,8 posto, a protiv ponude 6.536 ljudi ili 61,82 posto".

"Većina zaposenih da većina zaposlenih u školama ne podržava. Sindikat Preporod neće potpisati sporazum", rekao je.

Preporod je, podsjetimo, jedini školski sindikat koji je Vladinu ponudu dao na izjašnjavanje, dok su ostali sindikalni čelnici prihvatili ponudu te je time prekinut štrajk u školama.