SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SPEKTAKL
 
Silk Road Festival oduševio publiku u pulskoj Areni
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.08.2017. - 08:00:00
Zadnja izmjena: 13.08.2017. - 23:14:27
PULA - Svjetski poznati mongolski Haya band, virtuoz na klaviru 'zlatnih prstiju' Muye Wu i najpoznatiji kineski glazbeni inovator Zhihui Li oduševili su sinoć publiku u pulskoj Areni.

Uz renomirane kineske glazbenike na Silk Road Festivalu nastupila je i naša poznata akademska glazbenica, violončelistica Ana Rucner kao gošća ove, do sada, najveće hrvatsko-kineske glazbene manifestacije.

Muye We poznat je kao pijanist zlatnih prstiju, a u Areni je nastupio s Anom Rucner. Posebna atrakcija bio je Haya band koji je jedan od najpoznatijih i često nagrađivanih bendova koji spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom.

New age glazbenik Zhihui Li nastupio je u pratnji svojih glazbenika koji su inovatorski spojili nespojivo koristeći moć bubnjeva, perkusija, basa, gitare, violine, kineske citre, puhačkih instrumenata i osebujne vokalne izvedbe.

Pokrovitelj festivala je CSEBA Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija, a organizator tvrtka Meritum komunikacije i Hrvatsko-kineski kulturni centar.

Foto: Darije Petolas