SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
SAP planira u idućih pet godina u Francuskoj uložiti više od dvije milijarde eura
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.01.2018. - 13:53:37
WALLDORF - Njemački proizvođač softvera SAP SE u utorak je objavio da u Francuskoj u idućih pet godina planira uložiti više od dvije milijarde eura.

Cilj tih investicija je ubrzati dinamičan rast kompanije u segmentu 'oblaka' i unaprijediti tehnološku zajednicu usredotočenu na strojno učenje, umrežavanje uređaja, blockchain tehnologiju i 'softver kao uslugu' (SaaS).

Tim potezom njemački div planira ubrzati digitalnu strategiju i poduprijeti rastuću ulogu Francuske kao središta inovacija.

U sklopu planiranih ulaganja, kako je objavila njemačka tvrtka, uspostavit će više od 50 novih inovativnih tvrtki i uložiti po 150 milijuna eura godišnje u istraživanje i razvoj tijekom idućih pet godina.

Izvijestili su također o akviziciji pariške inovativne tvrtke Recast pomoću koje će ubrzati razvoj mogućnosti SAP Leonarda, sustava digitalnih inovacija.

"U Francuskoj se uistinu osjeća gospodarski zamah. Činjenica da je francuski predsjednik Emmanuel Macron odlučno prihvatio digitalni svijet pomoći će Francuskoj da dostigne zavidnu poziciju globalnog lidera u inovacijama", kazao je izvršni direktor SAP-a Bill McDermott nakon sastanka s francuskim predsjednikom.

Vidimo ogroman potencijal u poduzetničkom duhu Francuske za raskid veza s dosadašnjim poslovnim modelima, kreiranje modernih poslova i otvaranje novih uzbudljivih mogućnosti koje će pomoći boljem funkcioniranju svijeta, dodao je.