SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRAGEDIJA
 
Pripadnik Kobri slučajno usmrtio kolegu
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 09.12.2014. - 13:25:02
BEOGRAD - Pripadnik jedinice "Kobre" Milan Dosković preminuo je na VMA nakon što ga je kolega pogodio prilikom rutinske provere oružja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Kako je saopšteno, nesrećni slučaj u jedinici Vojne policije specijanlne namene dogodio se u ponedeljak u 18.30 u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

Pištolj pripadnika "Kobri" N. I. opalio je tokom rutinske provere naoružanja, kada je ranjen njegov kolega, stariji vodnik I klase Dosković. Nakon prve pomoći prebačen je na VMA, gde je podlegao povredama.

Kako je saopšteno, do incidenta je došlo nakon izvršenog zadatka.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije formirao je komisiju za ispitivanje okolnosti vanrednog događaja. Nadležni organ MUP izvršio je uviđaj po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uz prisustvo Vojne policije.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavili su saučešće porodici Dosković.

Stariji vodnik I klase Milan Dosković rođen je 6. aprila 1981. godine u Užicu, a na dužnosti u Vojsci Srbije je od 28. jula 2001. godine.