DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Plenković: Oni koji kritiziraju mogli su biti ili ostati u Vladi
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 26.05.2018. - 18:29:44

ZAGREB - Nekoliko tisuća izaslanika trebalo bi na XVIII. Općem izvještajnom saboru HDZ-a, koji je u subotu održan u Košarkaškom centru Dražen Petrović, usvojio je novi stranački Statut, kojim HDZ kani demokratizirati stranku.

HDZ je usvojio novi stranački Statut - uz tri glasa protiv nakon čega je Plenković zahvalio svima na radu i istaknuo da mu je drago što je HDZ danas vodio demokratsku raspravu.

Usvojili smo novi i moderni statut, dokument koji će promijeniti i demokratizirati način rada HDZ-a, poručio je i dodao: "Kada ćemo govoriti o ovom Saboru, možete slobodno reći da je HDZ financijski u plusu, da se financije vode odgovorno. U političkom smislu broj postignuća, iz jednog nezavidnog položaja uspjeli smo preokrenuti situaciju, našli smo rješenja za najkrupnije financijske probleme. Sva ta pitanja smo riješili, na način koji je najbolji za stranku i državu. Neke teme stavili smo namjerno na dnevni red jer Hrvatska mora ići naprijed".

'Drago mi je da smo imali otvorenu raspravu, i da su svi slobodno mogli i govoriti pa i kritizirati. Oni koji kritiziraju moraju znati da su imali svoje prigode i šanse, mogli su biti članovi ili članice u Vladi ili ostati u Vladi i dati svoj doprinos, da dalje ne komentiram', odgovorio je Plenković kritičarima, a osvrnuo se i na one koji su se hvalili preferencijalnim glasovima. "Neki su vodili izborne stožere, dok su se neki bavili brojanjem preferencijalnih glasova".