SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AGONIJA
 
Pandža: Izgubili smo Aluminij
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 03.07.2019. - 20:10:53
MOSTAR - ''Teško je bilo što govoriti, puno je tu emocija", rekao je v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža na početku konferencije za medije danas u Mostaru te nakratko napustio dvoranu u kojoj su novinari.

"Pripremili smo što ćemo reći, ali ne vrijedi, samo možemo nešto reći iz srca. Možemo samo biti tužni i možemo reći da smo izgubili ovu kompaniju. Od subote ova firma prestat će s radom'', kazao je te napomenuo kako je situacija dramatična i da mogu očekivati samo da se dogodi čudo, izvijestio je bljesak.info.

''Čuda su se događala i ranije, ali ostaje vrlo mala vjerojatnost za to. Nakon svih kriza s kojima se tvrtka susretala i s kojima su se susretale i prethodne uprave, mi ne možemo dalje'', kazao je Pandža.

Rekao je kako nedostaje sirovina, rezervnih dijelova i da je cijena struje otišla u visine koje oni više ne mogu pratiti.

''Preuzet ćemo svu odgovornost koju treba, a ja se nadam da će i ostali preuzeti isto'', kazao je Pandža i istaknuo kako su se neki neki nadali da će gašenjem Aluminija biti oslobođeni nekih stvari, u što on ne vjeruje.

Devetsto radnika Aluminija neće moći vraćati rate kredita obzirom kako je kreditna eksponiranost 14,9 milijuna u bankama.

Član Uprave Aluminija i izvršni direktor za tehničke poslove i razvitak Boris Vican kazao je kako Aluminij nikada nije dobio šansu da radi.
"Svima je jasno da Aluminij ne može raditi na tržišnim osnovama, naročito prije dvije godine. Nitko ne zna zašto se vežemo za mađarsku burzu'', kazao je Vican.

Pandža je rekao je da su obavljeni razgovori s investitorima i oni su tražili da im se jamči cijena električne energije.
''Vlada ne može jamčiti cijenu i jednostavno investitori ne žele ući u priču. Vlada je rekla kako ne zna kako riješiti nabavku električne energije'', rekao je Pandža i dodao kako ne vidi sad smisla da članovi uprave daju ostavke.