SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FILANTROPIJA
 
Otvoren konkurs za 13.VIRTUS nagradu za filantropiju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.01.2020. - 15:08:55
BEOGRAD - Trag fondacija objavljuje početak konkursa za trinaestu VIRTUS nagradu za filantropiju. Cilj ove prestižne nagrade je da prepozna i istakne kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedince koji su tokom prethodne godine podržali inicijative za opšte dobro na najdugoročnijii najefektniji način. 

VIRTUS nagrada za 2019. dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta zaunapređenje okvira za davanje, Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

"Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija poslednjih 13 godina uspešno doprinosi razvoju filantropije u našoj zemlji, ohrabrujući veliki broj kompanija ipojedinaca da učestvuju u programima i inicijativama za javno dobro. Iako imaju ograničena sredstva, poslovni sektor i građani učestvuju u velikombroju filantropskih aktivnosti i njihova podrška svake godine raste. Posebno nas raduje to što je svest o važnosti davanja veoma raširena među mlađompopulacijom do 30 godina, tako da nam je namera da ove primere dobre prakse posebno istaknemo i podstaknemo", izjavila je Marija Mitrović, direktorka zafilantropiju i partnerstva Trag fondacije, i dodala:

"Pozivamo sve građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao ikompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju. Naša želja je da otkrijemo dobra dela i nadamo se da ćemo ove godine pronaći i nagraditi što veći broj." 

VIRTUS nagrada za 2019. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinoslokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnogsektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Poziv za prijave biće otvoren od 15. januara i trajaće do 20. februara 2020. godine.