SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ROKOVI
 
Na zahtev ponuđača produžen rok za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 13.11.2017. - 21:27:38
BEOGRAD - Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za koncesiju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka je produžen do 8. decembra. Raniji rok bio je 23. novembar i produžen je, kako je objašnjeno, na zahtev ponuđača.

Rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" kvalifikovanim ponuđačima istekao je 11. novembra.

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Poziv zainteresovanim koncesionarima su Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili 10. februara 2017.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.