SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARIJERE
 
Marc Di Ruijter direktor hotela Chedi Luštica Bay
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.11.2017. - 13:45:18
TIVAT - Kompanija Luštica Development AD Tivat objavila je danas imenovanje Marca De Ruijtera za generalnog direktora hotela Chedi Luštica Bay Crna Gora koji se gradi na samoj obali u Luštica Bay marini, kao luksuzni objekat sa pet zvjezdica i najveći hotel te kategorije u Boki Kotorskoj.

Chedi, koji treba da bude otvoren tokom ljetnje sezone 2018. godine, prvi je od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštice Bay, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura. Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

"Crna Gora je svakako destinacija u nastajanju kada je turizam u pitanju. Tri stvari su me privukle kada je ova pozicija u pitanju: ljepota Crne Gore i njen veliki potencijal, koncept Luštice Bay i njegova savršena integracija u lokalnu baštinu područja, i na kraju, Chedi brend i njegovi prepoznatljivi hoteli, sa izuzetnim nivoom usluga i intuitivnim luksuzom koji se lako uklapa u sveobuhvatni koncept Luštice Bay. Očekujemo odličnu prvu godinu i uvjereni smo da je Chedi dobar dodatak postojećoj hotelskoj ponudi u regionu. Prvi upiti i rezervacije su već stigli što nam je još jedan razlog za uzbuđenje zbog predstavljanja Chedi Luštica Bay svijetu“, izjavio je Di Ruijter.

Smješten uz šetalište u glavnoj marini, hotel  će donijeti novu vrstu luksuza u bokokotorski zaliv, kao i bogate prateće sadržaje. Hotel će sadržati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma koji će biti dostupni kao ekskluzivna studio stanovi za odmor. Predviđen je internacionalni restoran, cjelodnevni restoran, bar, konferencijski i poslovni centar, kao i otvoreni grijani bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom.

U sklopu Hotela su i visokokvalitetni maloprodajni i poslovni prostori na šetalištu marine.

Marc Di Ruijter ima više od dvadeset godina iskustva u hotelskoj industriji uz dokazan uspjeh. Radio je u hotelima širom SAD-a, Belgije, Francuske, Mauricijusa, UAE, a nedavno i kao generalni direktor u hotelu Sofitel Jumeirah Beach u Dubaiju, odakle dolazi u Tivat. Gradnja hotela Chedi počela je u aprilu ove godine. Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sljedeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano Marina naselje sa nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni „Kamelija“, stambeni blok „Magnolija“, kao i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća „Mimoza“ i  bloka sa vilama „Ruža“.

Kompanija Luštica Development razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.