DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODAZVAO SE
 
Mamić: Vidite da sam najnormalnije došao
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 11.06.2019. - 11:38:25
SARAJEVO - Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su uručili poziv bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću da se javi na Sud Bosne i Hercegovine. 

Mamić ga je prihvatio i stigao na sud. Osječki Županijski sud dostavio je Ministarstvu pravosuđa svu potrebnu dokumentaciju vezanu za pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika NK Dinama iz BiH.

- Zdravko Mamić je stigao na Sud BiH u pratnji svoga odvjetnika Zdravka Rajića. Mamić nije baš bio razgovorljiv. Došetao je i rekao novinarima:

"Vidite da sam najnormalnije došao tu, dobio sam poziv, uručen mi je poziv i sad ćemo vidjeti, obavit ćemo i vidimo se poslije".

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković objasnio je kakva je procedura o izručenju Zdravka Mamića.

"Tek može početi procedura. Ja ću danas dobiti spis sa Županijskog suda u Osijeku. Moramo provjeriti je li spis u redu. Kada to utvrdimo, onda ja potpisujem nalog za izručenje. To ide u Ministarstvo pravde BiH, odakle se prosljeđuje Sudu BiH. Ako su zadovoljeni uvjeti za izručenje ministar pravde potpisuje odluku", rekao je Bošnjaković.

"Ne mogu reći ništa o rokovima. U najkraćem roku ćemo potpisati spis", dodao je ministar na pitanje kada se može očekivati izručenje Zdravka Mamića.