SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TERORIZAM
 
London: Automobilom na vjernike ispred džamije; više osoba ozlijeđeno
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.06.2017. - 08:16:21
LONDON - Nekoliko je osoba ozlijeđeno u ponedjeljak iza ponoći u sjevernom Londonu, a jedna je uhićena nakon što se vozilom zaletjela među vjernike koji su izašli iz džamije u Finsbury Parku, izvijestila je londonska policija, koja je taj događaj nazvala "velikim incidentom".

Policija je priopćila kako su primili dojavu 20 minuta iza ponoći, i to zbog sudara na Seven Sisters Roadu, koja prolazi kroz područje Finsbury Parka.

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije. Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, kada se molitve održavaju tijekom noći.

Iako su pojedini mediji objavili da su dvije osobe smrtno stradale, zasad nema službenih potvrda o tome.

Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao kaos. "Bio je to bijeli kombi koji je stao pred Finsbury Park džamijom i izgledalo je kao da je pogodio ljude koji su izašli nakon završetka molitve. Nisam vidio samog napadača, iako je izgledao kao da je uhićen, ali vidio sam kombi", izjavio je jedan od svjedoka događaja.

Incident pred džamijom uslijedio je nakon niza napada u Velikoj Britaniji posljednjih mjeseci za koje su optuženi islamistički militanti.