SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SARADNJA
 
Kompanija Dow Jones i Tanjug sklopili ugovor o saradnji
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 09.02.2019. - 13:16:27
BEOGRAD – Novinska agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dow Jones, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vesti, na komercijalnoj osnovi.
Do saradnje Dow Jonesa i Tanjuga došlo je na inicijativu američke kompanije.
Dow Jones je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze, Dow Jones Industrail Average, koji pokazuje vrednost 30 velikih preduzeća sa sedištem u SAD, i prati njihovo trgovanje na berzi.
Kompanija poseduje brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend – dnevni list Wall Street Journal, a fokusirana je na informacije iz oblasti sveta finansija, te pružanje „informacionih alata“ finansijskim kompanijama.
Poseduje više od 20 proizvoda, koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dow Jones Newswire, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dow Jones Faktiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima.
Dow Jones je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu News Korporacije Ruperta Murdocha.