SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Ivan Ćaleta preuzima 100-postotno vlasništvo u OBN-u
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 23.11.2019. - 09:39:58
SARAJEVO - AMC Networks International – centralna i sjeverna Evropa (AMCNI – CNE) objavljuje da je postiglao dogovor sa manjinskim dioničarem Ivanom Ćaletom o prodaji većinskog udjela u "free-to-air" (FTA) mreži OBN Bosna i Hercegovina.

Dogovor podrazumijeva da gospodin Ćaleta preuzme 85% vlasništva OBN-a od AMCNI – CNE i tako postane 100 postotni vlasnik biznisa. Spomenute strane nisu otkrile finansijske detalje transakcije koja je podložna lokalnim regulatornim dozvolama.

Sa sjedištem u Sarajevu, OBN je osnovan 1996. godine i nudi lokalnoj publici vijesti i zabavni sadržaj.

"Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da smo postigli dogovor sa Ivanom Ćaletom o sticanju 100% vlasništva nad OBN-om", rekao je Levente Málnay, EVP / MD, AMCNI centralne i sjeverne Evrope.

"Uzbuđen sam što sam postigao dogovor sa AMC Networks International – srednje I sjeverne Evrope gdje stičem potpuno vlasništvo nad OBN-om. Kao dugoročni dioničar u poslu, radujem se što ću raditi sa izvanrednim timom i graditi izvanredan programski sadržaj koji OBN nudi publici širom Bosne i Hercegovine", rekao je Ivan Ćaleta.

AMC Networks International – Srednja i Sjeverna Europa (AMCNI – CNE), operativna je jedinica AMC Networks International, koji je vodeća međunarodna kompanija na polju emitovanja I distribucije tematskih televizijskih kanala.