SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OGLAŠAVANJE
 
Internetsko oglašavanje premašilo televizijsko
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.06.2017. - 16:05:39
LONDON - Internetsko oglašavanje danas na globalnoj razini generira više prihoda nego TV oglašavanje, navodi se između ostalog u istraživanju koje je proveo PwC.

Kako nadalje navode, prošle godine dogodila se važna prekretnica u globalnoj industriji oglašavanja, a radi se o tome da je prvi put prihod ostvaren preko internetskog oglašavanja veći od prihoda ostvarenog preko TV oglašavanja.

"Ta će razlika, zahvaljujući brzom rastu prihoda od mobilnih oglasa, značajno rasti tijekom idućih pet godina. Međutim, predviđamo da će na globalnoj razini prihodi od TV oglasa također nastaviti rasti, iako po skromnijoj stopi", navode iz PwC-a.

Također ističu i da će podatkovni promet preko pametnih mobilnih telefona premašiti promet fiksnog širokopojasnog prijenosa podataka u 2020. godini.

- Iako je korištenje mobilnog podatkovnog prometa ključni pokretač rasta ukupnog podatkovnog prometa, fiksni širokopojasni prijenos podataka i dalje će činiti većinu podatkovnog prometa na 19 tržišta za koja smo izradili detaljne prognoze. Mnogi potrošači i dalje vole pristupati sadržaju koji zahtijeva veći podatkovni promet, posebice visokokvalitetnim videozapisima, preko fiksne širokopojasne mreže, a ne mobilnog uređaja. No, usmjeravanje prema pametnim telefonima nastavit će se, osobito na tržištima u razvoju kao što su Indija i Indonezija, tako da će do 2020. godine ukupni podatkovni promet preko pametnih mobilnih telefona diljem naših 19 tržišta prvi put prestići fiksni širokopojasni podatkovni promet - navode iz PwC-a.

Također dodaju i da će tržišta s niskom potrošnjom najbrže rasti, tj. da će se najbrže stope rasta prihoda od industrije zabave i medija tijekom idućih pet godina ostvariti na slabije razvijenim tržištima i gospodarstvima, gdje je potrošnja na zabavu i medije po glavi stanovnika općenito poprilično niska.

"Najbrže rastuće tržište zabavne industrije i medija na svijetu u idućih pet godina bit će Nigerija", zaključuju iz PwC-a.