DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
HRT ukida emisiju Hrvatska uživo
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.09.2017. - 14:29:38
ZAGREB - Sasvim neočekivano, uoči sutrašnje prezentacije nove programske sheme HRT-a, odjeknula je vijest da se ukida HTV-ova emisija 'Hrvatska uživo' (HUŽ).

Emisija se, doznaje Večernji list, sve do danas ujutro nalazila u Godišnjem planu proizvodnje HRT-a, štoviše njeni su urednici i voditelji bili pozvani na sutrašnju prezentaciju nove sheme, a onda se jutros dogodilo da su ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić, šefica prisavskog Informativno-medijskog servisa Katarina Periša Čakarun i glavni urednik Prvog programa HTV-a Bruno Kovačević obavijestili urednicu redakcije 'Hrvatske uživo' Maju Sever da se emisija emitira još ovaj tjedan te da se nakon toga ukida. Navodno, informacija o ukidanju izrečena je bez ikakvog objašnjenja.

Od idućeg tjedna u dosadašnjem terminu HUŽ-a trebala bi krenuti nova zabavno-mozaična emisija 'Kod nas doma' koju će voditi Barbara Kolar i Iva Šulentić. Zanimljivo, kolege s Prisavlja kažu da je ta emisija u novoj shemi bila raspoređena na Drugi program HTV-a oko 18 sati, a onda je jutros premještena u termin 'Hrvatske uživo'.

HRT se još nije službeno oglasio o ukidanju emisije.