DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
HRT povukao otkaz Šikanjiću
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 29.12.2017. - 15:38:00
Zadnja izmjena: 29.12.2017. - 19:25:14
ZAGREB - Hrvatska radio televizija je, kako neslužbeno doznaje Novi list, povukla prijedlog izvanrednog otkaza svom novinaru Miloradu Šikanjiću. Umjesto otkaza, Šikanjiću je izrečena najblaža disciplinska mjera, opomena.

Šikanjićev krimen bilo je žestoko komentiranje političke situacije u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" emitiranoj 19. prosinca u kojoj je sudjelovao u svojstvu - političkog komentatora.

Šikanjić je odlazak HNS-a u koaliciju s HDZ-om nazvao "krađom mandata iz sefa Kukuriku koalicije", a Vrdoljaka u politici ocijeno "moralnim lešom".

Nakon emisije HNS je uputio dopis HRT-u u kojem je konstatirao da je u emisiji prekršeno niz propisa i zakona, te da "su ispunjena sva obilježja kvalificiranog oblika kaznenih djela protiv časti i ugleda".

Kad je u javnost u srijedu dospjela vijest o otkazu za Šikanjića, praćena golemim zgražanjem skoro cijele medijske i političke scene, iz HNS-a su otkaz ocijenili "pretjeranim i nepravednim", te pozvali kuću da odustane od tako teške disciplinske mjere.