SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BIZARNO
 
HNS sada traži da HRT povuče otkaz Šikanjiću
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 27.12.2017. - 18:44:57
ZAGREB - U jednoj od bizarnijih priča o udaru na slobodu medija u Hrvatskoj HRT je pred blagdane pokrenuo proceduru izvanrednog otkazivanja ugovora o radu sa svojim novinarom i komentatorom Miloradom Šikanjićem.

Grijeh ovog političkog komentatora HRT-a, radi kojeg mu prijeti otkaz bio je da je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" - komentirao politička zbivanja.
U emisiji održanoj 19. prosinca Šikanjić je, između ostalog, oštro kritizirao politiku Hrvatske narodne stranke i njenog predsjednika Ivana Vrdoljaka. HNS je nakon emisije uputio dopis kojim se žali na njen navodno neprofesionalni sadržaj i kršenje Zakona o HRT-u, Zakona o medijima i Etičkog kodeksa HRT-a.

Nakon što je u javnosti pukla priča da je ishod svega otkaz za Šikanjića, HNS se, u odgovoru na pitanja Novog lista, žestoko ogradio od ovakvog poteza Prisavlja.

"HNS osuđuje izvanredni otkaz novinaru HRT-a Miloradu Šikanjiću te napominjemo da ni u jednom trenutku od vodstva HRT-a nismo tražili otkaz za g. Šikanjića. Kao ozbiljna politička stranka ne možemo i nećemo utjecati na slobodu medija, a pojedinci koji to sugeriraju, rade to isključivo u svrhu podmetanja i širenja laži, kojima se želi direktno naštetiti HNS-u", kaže se u odgovoru narodnjaka, te poziva Ravnateljstvo HRT-a da "razmotri svoju odluku i poštedi g. Šikanjića takve teške disciplinske mjere".

Otkaz, nadalje, smatraju "pretjeranim i nepravednim".

Dok u ovim trenutcima po društvenim mrežama pljušte političke osude otkaza Šikanjiću, s HRT-a cijeli slučaj ne žele komentirati, pozivajući se na takvu svoju praksu kad god su u pitanu radnopravni odnosi.