SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Francuska zabranjuje učenicima korištenje mobitela u osnovnim školama
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 14.12.2017. - 08:02:06
PARIZ - Od sljedeće školske godine, koja će započeti u rujnu 2018. godine, u francuskim osnovnim školama uvest će se velika promjena na inicijativu samog predsjednika države, Emmanuela Macrona. 

Učenici uzrasta od 6 do 15 godina koji pohađaju osnovnu školu u Francuskoj više neće smjeti u prostorijama škola koristiti mobitele, najavio je tamošnji ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer.

Do sada su neke škole već donijele vlastite slične zabrane, a od sljedeće će godine ista situacija biti u svim osnovnim školama u toj zemlji. Učenici će smjeti u školu donijeti mobitele, ali ih neće smjeti vaditi iz torbe čak niti na odmoru – što bi trebalo potaknuti igru i druženje za vrijeme odmora umjesto korištenja tehnologije.

Pupils in France are going to be banned from taking mobile phones to school, the country's education minister has announced. Jean-Michel Blanquer said the ban, which the government had been conside...

Mobitele će biti dozvoljeno koristiti tek u edukativne svrhe ili za hitne situacije, ali će se njihovo korištenje morati kontrolirati, kaže Blanquer. S njime se ne slažu vođe francuskog sindikata ravnatelja. Prema njima, zabranu korištenja mobitela bit će vrlo teško provesti u praksi, te ne vide prave koristi od njihove zabrane.

Vladajući su ipak odlučni u namjeri da provedu spomenutu zabranu, i smatraju da će ona poslužiti i kao svojevrsna poruka roditeljima da nije dobro da im djeca, pogotovo ona mlađa od sedam godina, provode vrijeme pred ekranima.