SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
EBRD razmatra investiciju od 100 milijuna eura u preuzimanje Perutnine Ptuj
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 22.01.2019. - 20:06:31
LJUBLJANA - Europska banka za obnovu i razvoj razmatra mogućnost da osigura 100 milijuna eura za financiranje projekta kupovine slovenskog proizvođača pilećeg mesa Perutnina Ptuj od ukrajinskog holdinga MHP, objavila je banka u utorak. 

Akvizicija većinskog udjela u holding kompaniji Perutnina Ptuj grupe i naknadne kapitalne investicije u nju će podržati strategiju MHP-a da proširi svoje poslovanje u EU i drugim zemljama s ciljem da postane multinacionalni proizvođač, navode u EBRD-u u sažetku projekta objavljenom na njihovoj internet stranici. 

Projekt, koji ima ciljni datum 13. ožujka, promovirat će međuregionalne direktne strane investicije i doprinijeti izgradnji snažne i diverzificirane baze investitora na zapadnom Balkanu. Takođe će promovirati investicije u Perutnini Ptuj, što će rezultirati značajnim povećanjem efikasnosti, uštedom troškova i većom profitabilnošću, dodala je banka. 

U rujnu je Slovenska industrija jekla (SIJ) objavila da prodaje većinski udio u Perutnini Ptuj MHP-u za neobjavljenu cijenu. 

SIJ i MHP još čekaju na odluku Agencije za zaštitu konkurencije da zaključe proces prodaje Perutnine Ptuj.