DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TREND
 
Blagi rast cijena stambenih nekretnina u prvom tromjesečju
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.07.2017. - 08:50:45
ZAGREB - Cijene stambenih objekata, mjerene indeksom cijena stambenih nekretnina, u prvom tromjesečju 2017. u odnosu na četvrto tromjesečje lani u prosjeku su porasle za 0,1 posto, dok su u odnosu na prvo tromjesečje 2016. niže za 0,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Novi stambeni objekti po tim su podacima u prvom tromjesečju, u odnosu na prethodno, pojeftinili u prosjeku za 2,1 posto, a na godišnjoj razini, prema prvom tromjesečju 2016. za 6,3 posto.
Postojeći stambeni objekti bilježe u prosjeku porast cijena za 0,5 posto u odnosu na četvrto tromjesečje lani te za 0,8 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.
Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju ove godine u odnosu na prethodno tromjesečje u prosjeku su više za Grad Zagreb, za 0,2 posto, i za Jadran, za 0,8 posto, dok su za ostala područja u prosjeku niže za 2,8 posto.
I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata porasle u Zagrebu u prosjeku za 0,3 posto. Na Jadranu su porasle za 0,5 posto, dok su u ostalim područjima pale, prosječno za 4,7 posto u odnosu na prvo tromjesečje 2016. godine.