SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Accor, Falkensteiner i Wanda žele da ulažu u Ulcinj
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
Datum objave: 19.03.2017. - 23:53:26
ULCINJ - Najveće interesovanje za investiranje u Opštini Ulcinj u oblasti turizma, na nedavno održanom sajmu nekretnina u Cannesu u Francuskoj, pokazale su kompnije „Accor Hotels" iz Francuske, „Falkensteiner group" iz Austrije i „Wanda" iz NR Kine.

Interes da ulažu u Ulcinj pokazale su i još neke kompanije i grupe iz Turske, Arapskih Emirata i drugih evropskih zemalja. To je novinarima nakon povratka iz Francuske saopštio predsjednik Opštine Nazif Cungu.

Opština Ulcinj je na sajmu učestvovala u ukviru delegacije Crne Gore predvođena Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Ulcinjska delegacija je na bazi Prostorno Urbanističkog Plana pripremila materijal koji je predstavila zainteresovanim licima, agencijama, predstavnicima raznih investicionih grupa i direktorima brojnih turističkih lanaca.

- Poseban fokus bio je na mogućnost valorizacije Velike plaže, Ade Bojane i Mavrijana. Osim navedenih lokacija, Opština Ulcinj ohrabruje i druge vlasnike privatnih zemljišta na atraktivnim lokacijama da se prijave ukoliko su zainteresovani da svojinu koju posjeduju valorizuju u partnerstvu sa međunarodnim partnerima, poručio je Cungu.